Coronavirus - update

Schoonheidsinstituut Martine Delarue heropent met aangescherpte behandelprotocollen

Schoonheidssalons, nagelstudio's en massagepraktijken mogen heropenen. De sector onderhandelde een behandelprotocol dat werkbaar én veilig is voor zowel de behandelaar als de klanten.

De belangrijkste aanpassing staat in functie van verluchting van het instituut. Verder wordt een chirurgisch gekeurd mondmasker gedragen en wordt er 10 minuten ingepland tussen twee behandelingen om alles goed te verluchten en ontsmetten.

Voetreflexologie

 

Energie in het menselijk lichaam stroomt in banen. Deze energiebanen kunnen op ongeveer 800 punten in ons lichaam kunnen beïnvloeden. De makkelijkste plaatsen om te beïnvloeden zijn de handen en de voeten.

Onze voeten zijn het deel van ons lichaam waar we vaak de minste aandacht aan schenken. In de Oosterse gezondheidsleer spelen de voeten een uiterst belangrijke rol; ze zijn immers de spiegel van ons lichaam.

De reflexologie gaat ervan uit dat het lichaam in tien zones is verdeeld, die zones worden in kaart gebracht op de voeten. Iedere voet heeft zo vijf zones. Daarnaast wordt het lichaam ook verticaal op de voet geprojecteerd - het hoofd ligt bij de tenen, en de voeten bij de hiel. Iedere zone heeft zo zijn eigen ‘karakteristieken’. Door vervolgens op bepaalde plaatsen druk uit te oefenen, wordt er op een andere plaats in het lichaam een bepaald orgaan of een bepaalde klier gestimuleerd.

Via de voeten wordt de energiedoorstroming doorheen het lichaam geactiveerd. Door zachtjes te wrijven, te kloppen, te kneden, te strelen en druk op de voet te brengen, worden de corresponderende delen van het lichaam (de organen, het immuunssyteem, het hormonaal systeem, het lymfestelsel en zenuwstelsel) ertoe aangezet om reageren en zo het lichaam en geest te helpen om zijn evenwicht terug te vinden en tot rust te komen.
Stress kan zo uit het lichaam verdreven worden.

Wil je meer weten? Stel je vraag en we contacteren je zo snel mogelijk.

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com