Coronavirus - update

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist de bestaande maatregelen te versterken tot ten minste 5 april 2020.

Een goede individuele handhygiëne en voldoende sociale afstand houden, blijven belangrijke maatregelen die iedereen moet opvolgen. Een strikte naleving ervan door iedereen, van jong tot oud, is noodzakelijk om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Burgerzin en solidariteit met de meest kwetsbare personen is onontbeerlijk.

Dit betekent dat het Schoonheidsinstituut voorlopig geen klanten kan ontvangen en alle schoonheidsbehandelingen voorlopig stop zet. Meer nieuws zal later ook op de website meegedeeld worden.

Lymfedrainage - Vodder (manueel)

 

Ons lichaam bestaat voor twee derde uit vocht of vloeistoffen. Deze vloeistof bevindt zich zowel in als rondom de lichaamscellen, de lymfebanen, de bloedbanen, en de hersenbanen. Een groot gedeelte van de processen in ons lichaam verloopt via deze lichaamsvloeistoffen. Deze processen noemen we ook de waterhuishouding.
Wanneer de waterhuishouding in een goede conditie verkeert, is het lichaam in evenwicht.

Het lymfestelsel heeft een belangrijke rol bij het creëren en onderhouden van een optimale waterhuishouding. De lymfe voedt, zuivert en draineert immers onze lichaamscellen. Lymfedrainage is dus een natuurlijke functie, eigen aan ons lichaam.

Ziekte, stress of een ongeval kunnen deze functie echter bemoeilijken. In dit geval biedt een manuele lymfedrainage de oplossing. Deze drainage is een massagevorm, bedoeld om het lymfestelsel te activeren, om zo een teveel aan vloeistoffen (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) sneller of efficiënter af te voeren via de lymfebanen.

In 1932 ontwikkelde Dr. Emil Vodder, een Deense bioloog, samen met zijn echtgenote, een voor die tijd revolutionaire therapie: de MANUELE lymfedrainage volgens de methode Vodder. Het bijzondere van de therapie van Dr. Vodder is, dat die niet alleen gericht is op de drainerende werking van het lymfestelsel, maar voorál op de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht.
De manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

De waterhuishouding wordt direct beïnvloed door de stimulatie van het lymfesysteem en indirect door het dempen van het verhoogd stressniveau in het lichaam.

De behandeling duurt ongeveer een half uur. Voor een goed resultaat zijn altijd meerdere behandelingen nodig. Regelmatig worden er omvangmetingen van het betrokken lichaamsdeel uitgevoerd. De resultaten worden bijgehouden en gebruikt als uitgangspunt voor het beoordelen van de behandeling.

Wil je meer weten? Stel je vraag en we contacteren je zo snel mogelijk.

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com