Coronavirus - update

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist de bestaande maatregelen te versterken tot ten minste 5 april 2020.

Een goede individuele handhygiëne en voldoende sociale afstand houden, blijven belangrijke maatregelen die iedereen moet opvolgen. Een strikte naleving ervan door iedereen, van jong tot oud, is noodzakelijk om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Burgerzin en solidariteit met de meest kwetsbare personen is onontbeerlijk.

Dit betekent dat het Schoonheidsinstituut voorlopig geen klanten kan ontvangen en alle schoonheidsbehandelingen voorlopig stop zet. Meer nieuws zal later ook op de website meegedeeld worden.

Hot Stone massage

 

De Hot Stone massage is zowat de populairste massage, zowel bij mannen als vrouwen. De diepe thermische werking geeft een sterk gevoel van welzijn.
Hot Stone massage is eigenlijk een eeuwenoud gebruik. De Grieken en Romeinen gebruikten in hun badhuizen al warme stenen om elkaar mee te masseren.

Ook bij de Inca's, indianen, Maöries en vele andere culturen was dit gebruik gekend. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuurpunten en gestreken over de meridianen.

Wat is Hot Stone massage?

De Hot Stone massage wordt ook wel 'LaStone-therapie' genoemd. Zoals de benaming het laat vermoeden, is het een massage met hete stenen. De stenen die gebruikt worden zijn afgeronde basalten stenen. Dit zijn vulkanische stenen die door de eeuwen heen glad gepolijst zijn door wind en water.
Tijdens de massage worden en zowel grote als kleine stenen gebruikt die een temperatuur hebben van ongeveer vijfenveertig graden. Er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd.

De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt voor een diepe relaxatie terwijl de druk van de stenen zorgt voor een "stretching effect" op de spieren.
De massage zelf bestaat vooral uit lange cirkelvormige strijkingen. De combinatie van warmte en beweging maakt de massage effectiever. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren (ontgiftiging), en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Voor wie is Hot Stone massage geschikt?

  • stress (niet bij burnout)
  • vermoeidheid
  • spanningen
  • spierproblemen
  • blokkades
  • reuma en artrose (niet ontstoken)
  • slechte doorbloeding
  • fibromyalgie
  • spijsverteringsproblemen 

Wil je meer weten? Stel je vraag en we contacteren je zo snel mogelijk.

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com